Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? İşte mesleklere göre yeni maaş hesaplama tablosu

TÜİK Verilerine Göre 2025 Yılının İlk Üç Ayında Enflasyon Oranı Yüzde 10,06 Oldu

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, 2025 yılının ilk üç ayında enflasyon oranı %10,06 olarak gerçekleşti. Bu oran, memur ve memur emeklilerine verilen %5’lik toplu sözleşme zammına ek olarak %3,83’lük bir enflasyon farkı oluştuğunu gösteriyor. Şu an itibarıyla toplam zam oranı %9,02 seviyesinde.

TCMB’nin Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında beklenen enflasyon oranları sırasıyla %3,07, %2,20 ve %1,70. Bu tahminlerin gerçekleşmesi halinde, yılın ilk altı ayında toplam enflasyon %17,91’e ulaşacak.​

Bu durumda, memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkı %11,24 olarak hesaplanıyor. Bu farka Temmuz’daki %5’lik toplu sözleşme zammı da eklendiğinde, toplam zam oranı %16,80’e yükselmiş olacak.

BEKLENEN ZAMLI MAAŞLAR

Ocak ayında en düşük memur maaşı 43.726 TL’ye, en düşük memur emeklisi maaşı ise 19.617 TL’ye yükseltilmişti. Anket tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda Temmuz ayında:

En düşük memur maaşı: 51.071 TL

En düşük memur emeklisi maaşı: 22.913 TL​

-Zam oranı, sadece düşük maaşları değil çeşitli meslek gruplarını da etkileyecek. Örneğin:​

Öğretmen (1/4) maaşı: 52.935 TL’den 61.828 TL’ye

Polis (8/1) maaşı: 58.938 TL’den 68.839 TL’ye

Hemşire maaşı: 53.465 TL’den 62.447 TL’ye​

Temmuz ayında yapılacak zam oranı, 3 Temmuz’da TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon verisiyle birlikte netleşecek. Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisi, bu zammın ardından Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine odaklanacak. Bu görüşmelerde, kamu çalışanlarının önümüzdeki iki yıl boyunca alacakları maaş artış oranları belirlenecek.​

Memur ve emekliler, enflasyon verilerini yakından takip ederek, maaşlarındaki artışın yaşam maliyetlerine nasıl yansıyacağını değerlendirecekler. Bu süreçte, ekonomik göstergeler ve hükümet politikaları, maaş artışlarının belirlenmesinde önemli rol oynayacak.​

Related Posts

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Altını böyle almak büyük risk! ”Batarsınız”

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırarak yatırımcıların dikkatini her zamankinden daha fazla çekmeyi başararak, vatandaşlar altın almak için çözümler üretmeye başladı. Son zamanlarda ise kredi ve nakit avansla altın alımının yaygınlaştığı göründü. Uzmanlar bu durumun yatırım için uygun olmadığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir