Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden 24 Ülkeye Su Ürünleri İhracatı Yapıldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Karadeniz Bölgesi, su ürünleri ihracatıyla dikkat çekiyor. Yılın ilk çeyreğinde bölgeden 24 ülkeye dış satım gerçekleştirildi.

Ocak-mart döneminde Karadeniz’den 8,685 ton su ürünü ihraç edilerek, 62 milyon 66 bin 491 dolar gelir elde edildi. Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Birleşik Krallık, su ürünlerine en çok talep gösteren ülkeler oldu.

İlk çeyrekte Karadeniz’den, Rusya Federasyonu’na 25 milyon 683 bin 383 dolarlık, Yunanistan’a 10 milyon 48 bin 152 dolarlık ve Birleşik Krallık’a 7 milyon 176 bin 481 dolarlık su ürünü ihraç edildi.

Geçen yıldan farklı olarak, bu dönem Tayvan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Litvanya ve Endonezya’ya da su ürünü ihraç edildi.

“Katma Değeri Yüksek İhracat Önceliğimiz”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Karadeniz’den yapılan su ürünleri ihracatında artan bir ivme olduğunu belirtti. Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen 62 milyon dolarlık ihracat geliri, uluslararası pazardaki başarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kalyoncu, kaliteli üretimin ve pazarlama kabiliyetlerinin bu başarıdaki rolüne vurgu yaparak, gelecekte ürün çeşitliliğini artırarak ve katma değeri yüksek ihracata odaklanarak başarılarını sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı, şu ifadelerle devam etti: “Geleneksel pazarlarımızda daha fazla pay almayı ve yeni pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Uzak Doğu ve Amerika kıtası başta olmak üzere yeni pazarlarda kalıcı bir iz bırakma gayretindeyiz.”

Related Posts

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Gemiler, dünyanın her köşesinde TÜRKSAT’ın gözetiminde

TÜRKSAT, denizcilikte güvenliği ve izleme kabiliyetini en üst seviyeye taşıyan Gemilerin Uzak Mesafeden Tanımlanması ve İzlenmesi (LRIT) Sistemi ile Türkiye ve dünya denizlerinin güvenliğini sağlıyor.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir